Growth mindset, motivation och feedback

Vad gör utbildningssystemet i Singapore så bra?Forskning

Skapad av Alva Appelgren tor, december 07, 2017 05:52:37

Jag har spenderat tid i Singapore nu när jag skrivit på min bok. Här har jag även fått möjligheten att undersöka vad det kan vara för faktorer som spelar in för att prestera väl.

Vill du precis som jag förstå vad det är som gör att studenterna i Singapore presterar så bra? Följ Brain.Self på instagram så håller jag dig uppdaterad på vad jag tar reda på.

https://www.instagram.com/brain.self/?hl=en

BETT konferensMotivation

Skapad av Alva Appelgren fre, december 01, 2017 09:43:13

Är du sugen på att gå på skolbesök, seminarier och workshops om lärande, feedback och motivation i London?

Titta in på BETT-hemsidan. Jag är en av talarna.

Där kommer jag även prata mer om min bok, "Motiverad- Feedback, mindset och viljan att utvecklas", som kommer i februari 2018.

Allt gott!

Alva

I Singapore!Motivation

Skapad av Alva Appelgren ons, november 22, 2017 05:55:35

Det finns så mycket att lära här i Singapore och jag återkommer med ett blogginlägg om detta. Nu på fredag ska jag prata på ett ställe som heter Trehaus. Det är som en förskola men samtidigt ett co-working space där egenföretagande mammor och pappor kan jobba i rummet bredvid sina barn. Det går att titta in när man vill och man kan om man vill även själv mata sitt barn vilket jag gör på lunchen.

Det är fantastiskt. Olika åldrar på barnen, engagerad personal och framförallt möjligheten att jobba med sitt och träffa andra intressanta människor och vara en del av en innovativ gemenskap.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta.

På fredag kommer jag att presentera vad jag gör på deras ”round table talk”. I deras lokaler finns även möjlighet att hålla presentationer, möten och gå ut på deras underbara balkong.

https://www.facebook.com/events/1754667678163280/Blog imagePod om feedback i arbetslivetFeedback

Skapad av Alva Appelgren fre, maj 26, 2017 09:41:44

Syftet med feedback är i grund och botten att ge beröm och eller uppmuntra till utveckling.

Men för att få rätt effekt av den feedback man önskar ge behöver man tänka till både på när och hur man ger den.

För att veta mer om feedback relaterat till arbetsmiljö, lyssna på denna pod:

Blog image

Är du en engagerad chef?Feedback

Skapad av Alva Appelgren ons, maj 10, 2017 19:08:44

Är du en engagerad chef som är noga med att stötta medarbetare och ge feedback. Bra! Då har du också säkert märkt att olika typer av feedback kan ge olika effekt.
Blog image
I denna intervju beskriver jag mer som kan vara värt för dig som chef att veta.

Blir du nyfiken, se även seminariet som anordnar tillsammans med Modern Psykologi.

Om misslyckanden..Mindset

Skapad av Alva Appelgren mån, mars 06, 2017 17:30:36

Är du programmerare? Då kan du lära andra om ditt arbetssätt!

Du jobbar dig igenom problem och stimuleras av att lösa dem. Mer om detta en bit in i podden om misslyckanden, Bonnier Management 360.

Blog image

Grit - passionerad ansträngningMindset

Skapad av Alva Appelgren tis, februari 07, 2017 15:41:48

Just nu jobbar jag med att skriva en bok kring ansträngning, mindset och motivation kopplat till feedback, vilket relaterar till vad programmet Kropp och Själ handlade om idag.

Blog image

I kropp och Själ diskuterar vi just detta med utgångspunkt i begreppet grit. Grit är ett engelskt ord som jag tycker kan översättas som målmedveten ihärdighet eller passionerad ansträngning.

Jag vill inte beskriva grit som ett personlighetsdrag eftersom detta gör att människor tror det är något som bara vissa har, och detta i sin tur skapar ett statiskt mindset. Jag ser istället på grit/ansträngning som något som hänger ihop med vår egen motivation och vårt sätt att tänka på. Jag tror att det handlar om vår tro på vår förmåga och om vi har ett growth mindset.

Idag lever vi i en tid där vi utvecklar produkter och appar som är som bäst när de kräver minsta möjliga mänskliga ansträngning och det tror jag har spillt över på vårt beteende. Kanske är det det som gjort att vi de senaste åren börjat få en sorts övertro kring talang dvs. att vi ska behärska saker UTAN att ha ansträngt oss. I talangtävlingar ser vi bara slutresultatet och missar just hur mycket övning som ligger bakom.

Just därför tror jag att Angela Duckworths i och med att hon tar upp detta ämne i föreläsningar och i sitt TED-talk, belyser något som inte är nytt, men som många velat glömma eller trängt undan; det är genom ansträngning som vi utvecklas.Arbetsmiljö - förskoletidningen #6Mindset

Skapad av Alva Appelgren mån, december 19, 2016 16:51:54

Hur kan man som chef skapa en utvecklande arbetsmiljö?
Vad ska man tänka på när man ger någon feedback?
Påverkar alltid feedback prestationer positivt?


Blog image
Läs mer i Förskoletidnignen om arbetsmijlö i en intervju med mig.