Growth mindset, motivation och feedback

Pod om feedback i arbetslivetFeedback

Skapad av Alva Appelgren fre, maj 26, 2017 09:41:44

Syftet med feedback är i grund och botten att ge beröm och eller uppmuntra till utveckling.

Men för att få rätt effekt av den feedback man önskar ge behöver man tänka till både på när och hur man ger den.

För att veta mer om feedback relaterat till arbetsmiljö, lyssna på denna pod:

Blog image

Är du en engagerad chef?Feedback

Skapad av Alva Appelgren ons, maj 10, 2017 19:08:44

Är du en engagerad chef som är noga med att stötta medarbetare och ge feedback. Bra! Då har du också säkert märkt att olika typer av feedback kan ge olika effekt.
Blog image
I denna intervju beskriver jag mer som kan vara värt för dig som chef att veta.

Blir du nyfiken, se även seminariet som anordnar tillsammans med Modern Psykologi.

Om misslyckanden..Mindset

Skapad av Alva Appelgren mån, mars 06, 2017 17:30:36

Är du programmerare? Då kan du lära andra om ditt arbetssätt!

Du jobbar dig igenom problem och stimuleras av att lösa dem. Mer om detta en bit in i podden om misslyckanden, Bonnier Management 360.

Blog image

Grit - passionerad ansträngningMindset

Skapad av Alva Appelgren tis, februari 07, 2017 15:41:48

Just nu jobbar jag med att skriva en bok kring ansträngning, mindset och motivation kopplat till feedback, vilket relaterar till vad programmet Kropp och Själ handlade om idag.

Blog image

I kropp och Själ diskuterar vi just detta med utgångspunkt i begreppet grit. Grit är ett engelskt ord som jag tycker kan översättas som målmedveten ihärdighet eller passionerad ansträngning.

Jag vill inte beskriva grit som ett personlighetsdrag eftersom detta gör att människor tror det är något som bara vissa har, och detta i sin tur skapar ett statiskt mindset. Jag ser istället på grit/ansträngning som något som hänger ihop med vår egen motivation och vårt sätt att tänka på. Jag tror att det handlar om vår tro på vår förmåga och om vi har ett growth mindset.

Idag lever vi i en tid där vi utvecklar produkter och appar som är som bäst när de kräver minsta möjliga mänskliga ansträngning och det tror jag har spillt över på vårt beteende. Kanske är det det som gjort att vi de senaste åren börjat få en sorts övertro kring talang dvs. att vi ska behärska saker UTAN att ha ansträngt oss. I talangtävlingar ser vi bara slutresultatet och missar just hur mycket övning som ligger bakom.

Just därför tror jag att Angela Duckworths i och med att hon tar upp detta ämne i föreläsningar och i sitt TED-talk, belyser något som inte är nytt, men som många velat glömma eller trängt undan; det är genom ansträngning som vi utvecklas.Arbetsmiljö - förskoletidningen #6Mindset

Skapad av Alva Appelgren mån, december 19, 2016 16:51:54

Hur kan man som chef skapa en utvecklande arbetsmiljö?
Vad ska man tänka på när man ger någon feedback?
Påverkar alltid feedback prestationer positivt?


Blog image
Läs mer i Förskoletidnignen om arbetsmijlö i en intervju med mig.

Så stärker du elevens motivationMotivation

Skapad av Alva Appelgren sön, december 11, 2016 16:48:19

Vad är motivation egentligen?

I miVida berättar jag mer om detta och vad som gör en elev sugen att fortsätta med något som är krävande.

Blog image
Min egen definition av motivaiton är följande: En drivkraft som behövs för att man ska kunna påbörja någonting, men också för att man ska vilja fortsätta med aktiviteten eller uppgiften. Det handlar också om förväntningar och vad man klarar av.

Läs mer i miVida här.

Vad tänker de egentligen? Brist på feedback gör oss osäkra.Feedback

Skapad av Alva Appelgren tor, november 24, 2016 16:03:30

Vad menade kollegorna egentligen? Hade de någon baktanke eller vad handlade det om? I senaste numret av Tidningen Förskolan diskuterar jag hur vi blir osäkra när vi inte får feedback eller får feedback som går att tolka på olika sätt.
Blog image
Vi blir osäkra när vi befinner oss i en miljö där det är brist på feedback. Den här oron tar mycket kraft och energi från oss som skulle kunna läggas på annat. Vi börjar tvivla på vår förmåga och det kan också kännas som att det man gör inte spelar någon roll. När vi inte får feedback eller bara får väldigt vag feedback kan det påverka vår arbetsmiljö.

Läs mer iTidningen Förskolan här.


Intervjuad i SvD: Motivation att fortsättaMotivation

Skapad av Alva Appelgren ons, november 16, 2016 18:50:25

Några fortsätter kämpa fast de misslyckas gång på gång. Andra ger upp fort. I sin avhandling testade Alva Appelgren vad som skiljer dessa grupper åt. Positiv förväntan, en tillåtande attityd till misslyckanden och rätt sorts feedback hade avgörande betydelse.

Läs mer i SvD.Blog image