Growth mindset, motivation och feedback

Growth mindset, motivation och feedback

Vad gör utbildningssystemet i Singapore så bra?

ForskningSkapad av Alva Appelgren tor, december 07, 2017 05:52:37
Jag har spenderat tid i Singapore nu när jag skrivit på min bok. Här har jag även fått möjligheten att undersöka vad det kan vara för faktorer som spelar in för att prestera väl.

Vill du precis som jag förstå vad det är som gör att studenterna i Singapore presterar så bra? Följ Brain.Self på instagram så håller jag dig uppdaterad på vad jag tar reda på.

https://www.instagram.com/brain.self/?hl=en

  • Kommentarer(0)//blog.brainself.se/#post20

Myter och belägg

ForskningSkapad av Alva Appelgren mån, augusti 15, 2016 17:20:23

Tack för denna artikel i SvD av Björn Sjödén, fil.dr. i kognitionsvetenskap och lektor i utbildningsvetenskap vid Högskolan i Halmstad som belyser vikten av social förmåga och tydlighet det vill säga: pedagogisk undervisning.

Artikeln belyser följande mycket värdefulla poänger:

1) Att multitaska är jobbigt och kräver mycket av både elever som lärare. Det tar längre tid att lära om vi håller på med många saker (sociala medier) samtidigt.

2) Information går att googla sig till, medan kunskap om att vara kritisk till informationen, det vill säga att förstå sanningshalten i källorna är inget som bara kommer till oss genom googlandet.

3) Det är bra med autonomi, att få vara med och besluta. Men utan struktur och stöttning från en lärare skapar det en stress hos eleverna att ha ALLT att välja mellan. Tänk er blockaden när man har för mycket att välja mellan 100 olika rätter på menyn och jämför med när man kan välja mellan 2-3 rätter. Kan vara skönt att få lite stöttning men samtidigt känna sig delaktig i processen.

Slutligen vill jag citera detta stycke angående hur viktigt den sociala delen av lärandet är. Att känna sig trygg, att lektionen har struktur och att lärare får tid att hinna bry sig om alla eleverna:

"...som enskild faktor spelar för­djupade ämneskunskaper, vilket John Hatties omfattande forskning visat, en försumbar roll för studie­resultaten jämfört med exempelvis lärarens tydlighet och sociala förmåga. "

Artikeln är mycket rekommenderad läsning!

Alva  • Kommentarer(0)//blog.brainself.se/#post4

Ni som vill hålla er uppdaterade inom mindset, motivation och feedback!

ForskningSkapad av Alva Appelgren mån, maj 30, 2016 16:49:46

Hej och välkomna till min blogg!

Det händer oerhört mycket inom fältet för growth mindset, feedback och motivation. Eftersom jag forskat på detta och nu fördjupat min forskning inom just motivation kommer jag här att samla inlägg, artiklar, forskning, intervjuer, podcasts och liknande här till er. Jag vet att ni efterfrågat lättillgängligt material samt populärvetenskapligt och jag ska göra mitt bästa för att beskriva på ett tydligt sätt.

Hoppas ni ska uppskatta detta!

Här kommer en länk till artikeln som kom ut i Arbetsliv 13 maj att börja med.  • Kommentarer(0)//blog.brainself.se/#post0