Growth mindset, motivation och feedback

Growth mindset, motivation och feedback

Om misslyckanden..

MindsetSkapad av Alva Appelgren mån, mars 06, 2017 17:30:36
Är du programmerare? Då kan du lära andra om ditt arbetssätt!

Du jobbar dig igenom problem och stimuleras av att lösa dem. Mer om detta en bit in i podden om misslyckanden, Bonnier Management 360.  • Kommentarer(0)//blog.brainself.se/#post15

Grit - passionerad ansträngning

MindsetSkapad av Alva Appelgren tis, februari 07, 2017 15:41:48

Just nu jobbar jag med att skriva en bok kring ansträngning, mindset och motivation kopplat till feedback, vilket relaterar till vad programmet Kropp och Själ handlade om idag.

I kropp och Själ diskuterar vi just detta med utgångspunkt i begreppet grit. Grit är ett engelskt ord som jag tycker kan översättas som målmedveten ihärdighet eller passionerad ansträngning.

Jag vill inte beskriva grit som ett personlighetsdrag eftersom detta gör att människor tror det är något som bara vissa har, och detta i sin tur skapar ett statiskt mindset. Jag ser istället på grit/ansträngning som något som hänger ihop med vår egen motivation och vårt sätt att tänka på. Jag tror att det handlar om vår tro på vår förmåga och om vi har ett growth mindset.

Idag lever vi i en tid där vi utvecklar produkter och appar som är som bäst när de kräver minsta möjliga mänskliga ansträngning och det tror jag har spillt över på vårt beteende. Kanske är det det som gjort att vi de senaste åren börjat få en sorts övertro kring talang dvs. att vi ska behärska saker UTAN att ha ansträngt oss. I talangtävlingar ser vi bara slutresultatet och missar just hur mycket övning som ligger bakom.

Just därför tror jag att Angela Duckworths i och med att hon tar upp detta ämne i föreläsningar och i sitt TED-talk, belyser något som inte är nytt, men som många velat glömma eller trängt undan; det är genom ansträngning som vi utvecklas.  • Kommentarer(0)//blog.brainself.se/#post14

Arbetsmiljö - förskoletidningen #6

MindsetSkapad av Alva Appelgren mån, december 19, 2016 16:51:54
Hur kan man som chef skapa en utvecklande arbetsmiljö?
Vad ska man tänka på när man ger någon feedback?
Påverkar alltid feedback prestationer positivt?Läs mer i Förskoletidnignen om arbetsmijlö i en intervju med mig.

  • Kommentarer(0)//blog.brainself.se/#post13

Pod-avsnitt om growth mindset

MindsetSkapad av Alva Appelgren sön, juni 19, 2016 17:29:27

Det går att ändra sig!

Precis som med beteendeterapi så kan man öva sig i att ändra sitt sätt att tänka och uppmärksamma vad ens inre röst säger. Har du en dömande attityd mot dig själv kanske du har det även mot din omgivning.
Hör mer i avsnitt 11 av Hjärnpodden där jag tillsammans med Kristina diskuterar mindset.

  • Kommentarer(0)//blog.brainself.se/#post2